Somnar så sött...

.... efter att ha ätit/snuttat sen kl fyra.... Kan säga att hon antagligen är proppmätt nu! Men sötast! :-)


Finfrämmat

En sån lång och grå söndag vi haft.... Somnade vid två med Vilma klistrad vid mig(som vanligt...) och vaknade vid sju med de mest sprängfyllda boobs ever! Vilma hade sovit fem timmar i sträck! Började nästan gråta av glädje. Hon fick mat, somnade om och vaknade elva! Galet duktig liten tjej vi har! *stolt*

Nu på eftermiddagen är ordningen återställd. Jag ammar hela tiden! För ett toabesök tar R henne, men hon skriker heela tiden! Enda stället hon kommer till ro och somnar är när hon ligger hos mig och använder mig som napp...

Mormor och morfar med minsta moster och hennes M var här en vända förut. Morfar hade med sig en alldeles egen present- som ni kan se på på bilden här.... :-) Nu e det bara Gais nappen som saknas!

Nu sitter vi i soffan och kollar en Beck film för hundrade gången men det e bara mys! Hos mig ligger V och äter/sover och jag kan inte se mig mätt... <3


Tadaa!

Gissa jag blev förvånad när vi på söndagen inser att något är på g! När vi sedan får kalla in lilla mamma som barnvakt, ja, då låg spänningen och förväntan i luften. Det här kunde ju inte hända mig! Tji fick jag! Kl 11.32 den 24/10 föddes vår underbara, ljuvliga och fantastiskt fina lilla Vilma!
Så nu sitter jag här. I mörkret i vår säng med R snarkandes tätt intill och lilla V vid bröstet och förundras över livet. Amningshormonerna rusar i kroppen och jag är sentimental men oj vad jag älskar! Och visst är det häftigt när man tror att man älskar som mest så väller hjärtat bara över av känslor.... <3 Det här är kärlek vid första ögonkastet!

Bilder i massor kommer snart. Och förresten- jag sitter alldeles utmärkt! :-)


Rättelse....

Oj då.... Läste i gårdagens aftonbladet att Laila visst gick över en och en halv vecka. Cred till Laila och jag ber om ursäkt. Hon är visst en loser precis som jag! :-)

8 dagar över tiden. Hej på er!

Omsprungen...

Ha. Så nu har Laila och Nicklas fått sitt kärleksbarn. Såklart att hon inte går över tiden. Fick säkert sisådär en perfekt "två veckor för tidigt"- bebis. Men visst, jag biter ihop. Jag är inte avis. Inte bitter heller. Berätta jag att min gamla klasskompis från gymnasiet var beräknad till 17 oktober? Lilla ms perfect fick såklart redan 4 oktober. Det är bara "losers" som går över. Säg inte emot mig.

*morr*

On my way....

...till barnmorskan. Hej vad kul! Mera vägning, mera värden, mera mätningar! Men kanske också bokning av tid för överburenhetskontroll på Östra nästa vecka. Håll tummarna för oss att det fungerar med en tid EFTER R's farfars begravning...... Vill ju kunna vara med på den ju! :-/

Ett barn från tv4

Svägerska M kommenterar mitt uttalande om att detta är sista gången. Och ja, det är det. Verkligen! Som det är nu så är vi antagligen bara ett barn bort från att tv4 ringer och vill ha med oss i programmet "familjen Annorlunda". Det är som titeln på bloggen menar - dina barn och mina barn och våra barn. Låt mig ta med er till en vanlig vardag i mitt liv som "hemmafru" i denna bullriga storfamilj, en dag i låt säga, november:

06.15 åker R hemifrån med J och lämnar honom på fritids (två mil härifrån)

07.45 åker jag hemifrån med resterande två E (plus liten sen då'rå)
Syskonen E går själva från parkeringen till skolan (enligt deras önskemål) vilket jag tycker är underbart härligt. Det här betyder att jag inte behöver släpa mig själv som höggravid eller mig själv plus tvåveckors bebis ut alltför mycket i ösregn, snålblåst eller snöstorm.

Jag åker tillbaks hem och hemma finns ju liksom inget att göra. Eller? Städa, tvätta, ja, ni vet - samma för alla!

13.30 hämtar jag lilla E för det är dags för hennes simskola.
13.45 anländer vi till simhallen.
14.45 lämnar vi simhallen (med bebis hela tiden!)
15.00 hämtar vi stora E på skolan (jag ringer för det mesta fritids och han kommer till parkeringen.)
15.15 kliver vi ur bilen igen för att hämta J på hans fritids.
15.30 är vi hemma igen.

Har jag tur så slutar dagen där, men för det mesta är det något som ska göras  - aktiviteter det ska skjutsas till (scouter, dans, idrottsskola, barnkalas), ett barn som ska hämtas hos en kompis osv. Fast då är ju å andra sidan R hemma! 

Men visst. Sen finns det de dagar då vi bara har lillskrutt*en hos oss. Konstiga dagar, men välbehövliga. För då lägger liksom taxiverksamheten ner.... :-)

Jag antar att livet blir lite mer normalt när jag återgår till jobbet bortsett från att vi då har fyra barn på tre olika ställen i två olika kommuner. Och att ett femte (!) egentligen inte gör så stor skillnad. Men jag var egentligen väldigt nöjd efter de två E:na. Så mötte man kärlek - och inte vilken kärlek som helst utan den största. Då fick man ett på köpet. Och att sen välja att INTE skaffa barn tillsammans kändes väldigt väldigt konstigt. Att leva i en barnfamilj utan att ha delat de upplevelser och den känslan det innebär att få barn tillsammans? Att leva tillsammans utan att en gemensam kärleksunge.... Nä, det går inte. SÅ nu sitter vi här. Dag 5 på övertid. Snart är det över - snart är h*n här. Och känslan? Överväldigande. Enorm. Men en gång till? Nej. Never. Om två veckor är vår familj komplett - och perfekt! :-)

  ♥♥♥

Hoppsan!

Jag är sååå hungrig idag! Åt lunch vid halv ett - pasta pesto med tomater och nötter - en rejäl lunch! Men redan vid halv två så svider det i magen av hunger igen. Rumsterar runt i köket och hittar k-special. Mumma med mjölk! Nåväl, kryper upp i soffan med en rejäl tallrik. Jag har lite svårt att *hrm hrm* böja mig framåt så jag kan inte ha tallriken på soffbordet utan är tvungen att ha den på, ja, magen. Har ni ätit flingor och mjölk nångång? Tja, då vet ni kanske att det itne är det lättaste att göra utan att spilla. Och ja, jag är väldigt duktig på att spilla. Så ner i mitt linne går en hel sked med möjlk och k-special. Härligt, kallt och klibbigt. Rätt ner i klyftan, in under bh-n och ner gott på magen. Jajaja, bara att torka och se glad ut. Antar att det är lika bra att vänja R vid doften av sur mjölk i de områdena redan nu. Så här lär jag ju ändå lukta varje dag de närmsta sex månaderna!

Hej på er!

Lite höstbilder...

Ellas nya  Ella <3 magen
Katten också! Som sover gott på min nyinköpta skötväska..... *hmm*

Efter moget övervägande....

Så valde jag att börja blogga igen! Ser framemot över ett års föräldraledighet och såg en blogg som möjlighet för alla mina vänner och min familj att få en möjlighet att följa vår vardag, och då speciellt det lilla nya livets vardag.

Det lilla nya livet ja.... I fredags var h*n beräknad att göra entre. Sitter fortfarande som Gilbert Grapes mamma på sängkanten och saknar de dagar då jag lätt och ledigt svingade mig ur. Räknar med en övertid på cirkus 14 dagar den här gången också. Tydligen så saknas något i mig - något som triggar igång förlossningar. Nåväl. Det är sista gången nu. Och jag har ett trick. För varje dag som går så ska jag vara glad för något som jag faktiskt kan göra/inte behöver göra nu innan bebisen kommit. Idag är jag mycket tacksam för att jag kan sitta ner på baken utan att det värker. Bara en sån sak! :-)

 Välkomna! :-)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0