Bästa dagen!

Har haft en underbar dag på Skara Sommarland! Men det var varmt. Mycket varmt! Och massor med folk. Massor med folk!!! Killarna åkte gokart och stod i 90 min i kö! En och en halv timma! Men badet var bäst. Fem timmar nonstop. Å de var så duktiga barnen! Sprang omkring själva och var kompisar å lekte och var helnöjda! Jag fick till och med ligga i solen och läsa ostört en lång stund. När hände det sist liksom? Och Vilma har haft en härlig dag med farmor. Farmor var salig när vi kom hem för Vilma hade bara vart huuur mysig som helst! Men nu e vi trötta och längtar efter sängen. I morgon blir det Getskär en sväng (premiär för Vilma i baddräkt!) innan jag jobbar 16.15-21.15.


Tolv miljarder pannkakor!

I morgon bär det iväg på sommarens stora happening. Skara Sommarland. Vilket innebär att jag idag har stekt minst tolv miljarder pannkakor, smörat hundra mackor och fyllt tolv flaskor med saft. Typ. Men åh så roligt det ska bli! Vilma ska till farmor och vi ska bara bada, roa oss och umgås med de stora barnen. Känns som om de hamnar i skymundan en del...


Utelek!

Vilma sitter ofta i vår dörröppning å leker å tittar ut på folk som går förbi. Men eftersom hon inte går så är det lite svårt att låta Vilma vara ute. Dra sig fram på ena knät känns sådär skönt mot asfalten. Men då kom jag på att jag har överdragsbyxor kvar från de stora som jag drog på henne. Med ett par mockasiner till så var utgången nära! Men sanden är lite otäck så hon ville helst knalla omkring med mamma i handen... Insåg då att vi blir tvungna att köpa skor till henne redan nu. Hon älskar att vara ute och då måste man ju ha skor att gå i. Inte hade jag väl trott att skor skulle behövas köpa nu! Trodde det var ett dilemma till hösten! Just idag var lekplatsen tom vilket var lite trist. I vanliga fall är den smockad av barn men många är på semester och våra barn är inte heller hemma. Men två timmar fördrev vi och sen sov hon som en gris i en och en halv timma!


Stora steg!

Tas varje dag! Men idag så togs ett av de större. Vilma reser sig vid soffan, vandrar några steg utmed den, vänder sig mot bordet och ställer sig vid det i stället!! Duktiga duktiga tjejen! Nio månader bara.... :-)


Fler pics!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3062953/images/2012/pic_500d75fdddf2b30b4a0000b1.jpg" class="image">


Vardagslyx!

Efter jobbet idag så tog vi en vända förbi Dai-loon och lyxade till vår trötta vardag lite! Efterrätt blev det oxå såklart...


Desperat!!

I desperat behov av en frisör!! Klipp å sling! Ja tack!!! Gahhh! Försökte övertala en tjej på jobbet, som brukar klippa sina polare, att klippa även mitt men hon var tveksam. För mycket hår. Buhuhuuuu! Hur kan man ha föööör mycket hår!?!


Välbehövt!

För å klara jobbet idag....


Äntligen hemma!

Efter en lång dag på jobbet var det ofantligt skönt att komma hem till de mina för att slå på lite kastruller å "pussas" lite innan Vilma la sig!


Sommar!

Äntligen! Och då jobbar jag 7-17. Men jag gläds massor åt alla med semester och sommarlov. Jättemycket! Svårt med bilder från jobbet, men jobbpjucksen e på! :-)


Sommarlov

På sommarlovet blir vardagen lite upp å ner. Sena kvällar, sovmornar, godis å glass mitt i veckan.... Helt underbart ljuvligt. Om det inte vore så att man måste jobba. Eller gå upp med lillskrutt klockan fem.... Då är det liiite jobbigt att de stora barnen är inställda på läggdags elva snarare än åtta.... Så här såg det ut vid niotiden i vår soffa. Hela grannskapets barn var här. Hälften saknades som sig bör på sommarlov. Alltid några som är på semester... :-)


Boktips

När vi ändå var på torget smög jag in på Bokia och fick med mig några pocket som är garanterat befriade från mord!


Atopiskt eksem

Löd domen.... Jag hade väl hellre sett att utslagen berodde på något hon ätit lr solen. Men nej då, atopiskt eksem även kallat böjveckseksem, precis som jag å Ella haft före henne... Så nu blir det till att smörja å smörja. Dessutom ska man oxå vara restriktiv med vissa livsmedel så fisk är tydligen totalförbudet tills hon är minst ett och ett halvt år. Barn m atopiskt eksem löper tydligen större risk för att utveckla födoämnesallergier... De skrev ut locoid (en starkare cortisonkräm) och tavegylmixtur mot klådan. Men då hon har mkt eksem i ansiktet så fick vi en mildare cortison att smörja med där.


Är alla sjuka just idag?

Vilma är inget bättre idag. Hon har kvar utslagen runt munnen och de verkar klia. Jag ringde till vårdcentralen, mina braiga vårdcentral som alltid har tid, men idag fanns ingen tid förrän 16.15! Och jag börjar jobba 16.30.... Jag ringde kvart i nio å de öppnar åtta. Hur i hela friden har Stenungsundarna hunnit boka upp alla de tiderna?? Nåja, det fanns tid att boka på webb-bokningen 14.15 så jag bokade den. Så får vi se vad de säger.... Suck, min stackars bebis.


Prickigkorv

Vilma har fått massor med utslag. Värmeutslag tänkte vi, men när de började komma på överarmarna och axlarna så fick vi nog tänka om. Det är någon sorts nässelutslag, röda små små prickar, på hals, runt munnen, i nacken, på överarmarna och ryggen. Högst otrevligt men hon verkar inte ha ont av dem. Väntar ett specialistutlåtande från min egna dr Spock som anländer inom en timma (gissa vem! Mamma såklart...) så får vi se hur vi gör. Älskar det faktum att vårdcentralen numera har öppet till 22 på kvällen! OBS bilden är tagen för tre dgr sen. Alltså inga prickar på bilden... Bara finaste Vilma!


Ett mirakel!

Jag är ledig i morgon!! Det firas med sällskap av finaste minsta lillasyster, lite grill, allsång på Skansen och ett glas rött!


Bilhandlare

Vad jag förstått så är bilhandlare en sort för sig. De är lismande, gåpåiga och skulle kunna få dig att byta in din mamma mot just den bilen de säljer. Gott så. Så långt är jag med och jag köper det. Till fullo. Idag skulle vi titta på bil. En sjusittsig Citroën c8. Enligt bilderna på Blocket så var den superfräsch och vi var minst sagt förväntansfulla! Vilma till farmor å vi kör till Frölunda för att kolla. Stålsätter oss lite för bilhandlaren. Men oj vad vi misstog oss. För det första så osade vi väl inte pengar och för det andra var vi intresserade utav en bil som inte var värdig att stå i bilhallen. Den hade förpassats till en parkering på baksidan. Försäljaren gav oss en besk blick, en nyckel och förklarade att vi fick gå ut själva å kolla på bilen. Mycket riktigt, den var fräsch, den var välplanerad, hade ifylld servicebok och var nybediktad utan anmärkning. Men en utav dragdörrarna som ska vara elektrisk fungerade inte. Inte heller gick den att öppna från insidan. När vi gick Tillbaks in och påpekade detta fick vi ett ointresserat jasså som svar. När Robert frågade om det gick att göra något på priset pga detta eller om det var något de kunde tänka sig att åtgärda fick vi ett ännu beskare "men den andra dörren fungerade ju!?". Men hallå!? Vi blev så irriterade då vi tackade för oss å gick. Jag e fortfarande arg. Så mycket till bilhandlare var han. Och nej, den bilen köper vi INTE.


Håll i hatten!

Det blåste igår. Rätt mycket. Jag, R å lillskruttan var på promenad när vinden slet tag i Rs keps. Och blåste den rätt ut på en äng inhägnad av taggtråd! Gissa jag garva! Och med frisyren som återstod så var det inget alternativ att lämna kepsen... Så R fick, till min stora förtjusning, klättra över/under för att hämta kepan.... Ska köpa en keps med ett gulligt snöre runt hakan till honom. Som Vilma har. Gulligt! ❤


Tittut!

Vilma reser sig upp. Det började med att hon satte sig upp från liggande. När hon väl kom dit så var steget till stående inte långt borta... Så ny, varje morgon, vaknar vi av att det stånkas å stönas i spjälsängen å vips! Så sticker det upp ett rufsigt, sömndrucket men mycket stolt å glatt litet huvud. Idag ska vi kolla på bil. 7 sittsig, inte en 740.... :-)


Saknar mina små...


Äntligen hemma!

Efter att sen igår morse jobbat 24 timmar så känns det ofantligt skönt att komma hem, gosa med Vilma å bara njuta. Vilma har lagt sig och kvar sitter jag och Robert med ett glas vin å en kväll på tumanhand framför oss.... Ljuvligt! Vi skulle varit på Tollenäs camping ikväll. Det är uppträdande och lite jippo där. Jag bytte pass å grejade för att det skulle funka. Planerade att sova över i svärmor å svärfars husvagn för att underlätta med Vilma. Men igår och idag skrek hela min kropp och sinne att "vi vill vara hemma" men då Robert sett framemot det här så länge så kunde jag verkligen inte säga det. Men, fin som han är, så förstod han utan att jag sa något och nu sitter vi här. Sa jag ljuvligt?

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3062953/images/2012/pic_5001a346e087c32c12002a04.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3062953/images/2012/pic_5001a372ddf2b31836004d35.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3062953/images/2012/pic_5001a37fddf2b379ac0039d5.jpg" class="image">


Hår

Fick ett sms igår från min syster. "kan inte du skicka en bild på ditt hår? Sandra vill se!" Eh, mitt hår? Som varit utsläppt en gång sen Vilma föddes? Varför vill de se det? "För att det är fint..." Ok, jag är en sucker för smicker så jag bläddrar genom bilderna. Inte en bild på mig. Ens i uppsatt hår. Vet ni vad jag gör? Jo, jag släpper ut håret och tar ett kort. För att skicka till Jennifer. För att ev få en positiv kommentar tillbaka. Suck. Jag måste ta tag i mig själv!! Så, jag tror jag ska klippa av det. Såg Liza Marklunds Nobels testamente häromdagen och huvudpersonen Annika Bengtzon hade en snygg axellång page. Jag blev grymt sugen på att klippa mig så! "Vaddå, inte ska du klippa av ditt långa hår som du sparar så länge?" Äh, let's face it! Håret är så slitet så ska jag toppa det måste jag ändå ta minst en decimeter. Och hur kul är det med långt hår om jag ändå måste ha det uppsatt hela tiden? I en bulle mitt på huvet oxå för det e så långt så tom tofsen är i vägen. Vilma rycker å drar i det och på jobbet är det i vägen.... Nä, en snygg kortare frisyr som jag kan ha utsläppt känns heeeelt rätt!


Städschema

Här på jobbet (jag skriver här, för det är här jag är den här veckan) har vi städschema. På måndagar städas de allmänna utrymmena, på tisdag tvättstugan, torsdag fläkten å bakom spisen osv. Förut torkade jag av hyllorna i skafferiet. Varför skulle jag göra det tänkte jag få, här är ju jätterent!? Ja, det var då det slog mig. Varför är det rent? För att det görs varje vecka! Så det ska jag införa hemma. Ett städschema där det tydligt står vad som ska städas varje dag. Tänker så här: Måndag: damma, städa badrum. Handla Tisdag: tvättstugan städas, sängar bäddas rena. Onsdag: köket, kyl torkas ur, skafferi, fläkten rengörs osv. Torsdag: dammsuga, å våttorka golven. Badrum städas. Barnen städar sina rum. Fredag: handla. Varje dag: dammsuga och tvätta Jag har säkert glömt något.... Utöver det så ska barnen få köksdagar då de hjälper till med maten, dukar, dukar av och plockar i diskmaskin samt slänger sopor. Vad tros?


Grannar

För det mesta är grannar det bästa som finns. De är kattvakter, barnvakter, blomvakter och brevlådevakter. De finns till hands med kaffefilter, tepåsar och ugnsformar. Jag hoppas att mina grannar tycker samma om mig. Men det är även en balansgång. Man får vara lite smidig och man får tänka sig för både en och två gånger i ett bostadsområde, särskilt om man har barn som leker tillsammans varje dag. Och om man vill värna grannsämjan. Det har jag en granne som inte gör. Och för detta blev jag vansinnig igår! För att göra en lång och omständig och typisk tjejig historia kort. Ella och granntjejerna hamnade i konflikt igår. Ella å en till tjej blev ledsna å gick till den andra tjejens mamma. Denna reagerade å gick för att prata med den tredje tjejens mamma om vad som hänt. (De var den tjejen som betett sig illa mot Ella å den andra.) Då, efter vad Emil hörde, så försöker den "anklagade tjejens" mamma bortförklara vad hennes dotter gjort genom att skylla på att Ella brukar ljuga!!!! Den andra mamman blev arg å menade att Ella inte kommer till henne å gråter om hon ljuger! Och att hennes dotter minsann alltid talar sanning. Men har ni hört!?! Skylla på att Ella ljuger!? Jag blev så förbaskad! Ta ditt ansvar och prata med dina egna ungar och kom och prata med mig om ni har några betänkligheter kring Ellas uppförande! Stå däremot INTE och prata om min dotter bakom vår rygg!! Som tur är så försvarade ju den andra mamman Ella. Men Gud vad förbannad jag var! Nu kom ju jag hem flera timmar efter det hänt, så jag drog inte upp det igen. Men blir det något mer, då! Så som sagt. Lagom dos av grannar är väl bäst. Just denna granne får inte vakta min brevlåda det närmsta....


Say no more

Jobbat 6.45-16.45. Vilma sovit otroligt dåligt. Huvudvärk. Går till sängs alldeles strax med den här mannen....


Lite kalas

För Emil som snart blir tio!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3062953/images/2012/pic_4ff9c9d0ddf2b31a8b0002fb.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3062953/images/2012/pic_4ff9c9d8e087c3595a003be8.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3062953/images/2012/pic_4ff9c9e2ddf2b32f73001c14.jpg" class="image">


Tröttast

Men ska inte! Hela tiden så sätter hon sig upp. Somnar nästan sittande....


Morgonstund!?

Försökte lägga in bilder igår men antar att jag begärde för mycket utav appen. Igår hade vi grillmys m grannarna följt av cykelverkstad på utsidan. Robert och Johan satte rätt kedjor, pumpade däck, oljade å satte dit smatter! Väldigt uppskattat av framförallt killarna. Vi vuxna skrattade så vi tjöt när Emil cyklade förbi på en cykel som lät som en gammal moped.... Jag gick och la mig tidigt för att kunna ta Vilma men det spelade ingen roll. När tusan ska man lägga sig för att vara människa 05.00? Halv elva räckte inte... Idag ska vi fira Emil som fyller tio på torsdag! Om jag blir människa snart vill säga..... Snark!


Sjung halleluja!!

Nu går det att blogga från mobilen igen!!! Hold your horses, I'm back!!


RSS 2.0