Lång helg

På Åstol. Trött. Say no more.....


Jätteförkyld!?!

Föregående inlägg: jätteSNYGG såklart!! *morr*


Nya blusen- here I come!

Hittade en jätteförkyld blus/tunika på Kapp Ahl. Lite dressat snygg så men funkar ändå till jobbet. 499 kostade den och snålfan flög i mig. 499.... Och jag behövde byxor oxå! Helt plötsligt 800 kr minst. 800! För det får jag ju typ två byxor och två tröjor till typ Emil. Nä, det blev ingenting. Men blusen värker i mig. Den var så himla fin!
Och, ibland har man tur! Titta vad som damp ner i min låda idag!!! :-) Plus att medlemmar har 25% rabatt på byxor! Nu kändes det mer ok att shoppa till sig själv!


Varför sova?

Var på öppna idag. Redan innan vi skull åka vid halv nio var V jättetrött och gäspade stort. Men, när vi väl kom dit var det fullt ös! Härligt tänkte jag, nu kanske vi kan få ordning på sömnen, och planerade att hon skulle sova länge efter lunch. Ha! Har jag, trebarnsmamma, inte lärt mig något? En timma sov hon, sen skulle hon upp hur trött hon än var! Så, fram tills nu har hon varit måttligt rolig. Gnäll och hänga i byxbenen.... Endast en promenad underlättade. Förhoppningsvis så somnar hon dock utan problem ikväll vilket är det positiva med det hela. Elva månader, uppe mellan sex på morgonen till sex på kvällen med endast en timmas sömn i kroppen. Hur orkar hon??

Nåväl, nu middag sen drar jag till Mölndal för att hjälpa till på en kompis Mary Kay kurs.


Det närmar sig...

Beställde bok från adlibris häromdagen. Inget konstigt med det. Förutom att boken jag beställde är något olik de senaste jag beställt.... Snart dags att börja jobba med andra ord....


En sån seeeg dag!

Usch, inte orkat något idag.... Och då har jag ändå lagt mig tidigt både fredag och lördag samt sovit gott båda nätterna. Den här förbannade förkylningen!!!

Jaja, ny vecka drar igång i morgon. Tänkte ta en tur till öppna förskolan i morgon innan jag drar till Mölndal för att träffa bästa Mia! Tisdag promenix med Erika, onsdag luuuuugn, torsdag till Ikea med föräldragruppen innan jobb på kvällen. Åsså på fredag Gekås! :-) Härlig vecka!

Men ärligt, det bor fyra barn här men endast ett stökar ner hela huset! Och av henne kan jag inte kräva att hon plockar upp efter sig... I vanliga fall gör vi det när hon lagt sig men som sagt, idag är en seeeg dag så i dag låter vi det ligga! Hehehe....


Hur kommer det sig?

Varje helg, no matter what, så vaknar Vilma runt tio, elva. Oftast går det att få henne att somna om men det händer att, som idag, inget hjälper, utan att jag måste lägga mig bredvid henne. Känner hon på sig att vi fått en lugn stund, lite egentid?

Tja, vad vet jag! Men godnatt och trevlig fredagskväll på er!


Sjukstuga

Förkyld! Ont i halsen och tät i näsan... Vilma har smittat mig antagligen. Hennes näsa rinner och hon har sovit dåligt i två nätter. Underbart!

Men men, halstabletter, Ipren och nässpray! I morgon kommer bästa Jessica. Vi ska på quiz!! Wieee....!


Fotboll, fotboll och åter fotboll!

Drog mot stan med ivriga killar i bilen vid elva tiden igår. Första matchen förlust med 0-8. Kvar fanns hålögda killar.... Men bra tränare och engagerade föräldrar peppar och matar. Nästa match förlust med uddamålet. De fick göra mål, de spelade bra och orkade! Hyfsat starka killar som laddade om för sista matchen! Som slutade 0-6! Till motståndarlaget.... :-(
På vägen hem gnälldes det och muttrade och "qviding cup var JÄTTEtråkigt". Till saken hörde att vi efter matcherna skulle samlas på Sif-gården för umgänge och gemensamt käk, och det hade INTE våra killar lust med!
Men men, hårda föräldrar, och efter käket så stod hela laget och kickade boll igen och Qviding cup var genast jättekul!
Så, sagt och gjort, upp i ottan i morse och ner mot stan igen. Och som de spelade!!!! Emil fick göra mål och oh, vad de stärkte hans självförtroende! Matchen slutade 2-2 och gick till straffar som de förlorade.... Men oj, va stärkta de var utav att se att de kan! Och känslan att få näta! Inte ett öga torrt i mammaögat! :-)

Men Gud vad mamma är trött nu!! Läggdags snart?


Apropå skolskjuts!

Skrev ju igår om vad Emil erbjöds för skolskjuts. Alla vi vuxna förfärades ju över detta elände. Men inte Emil! "jaha," sa han, " vad kul! Det fixar jag."

Okej.... Eh, då så.


Det regnar småspik!

Hu, vissa dagar vill man bara stanna i sängen! Mörkt, blåsigt och regnigt....
Men, en halvtimma sol räckte för att jag å V skulle hinna till förskolan, lämna in papper och kolla på lokalerna. Lagom till vi kom hem och skulle gunga lite så öppna himlen sig igen!

Nä, nu blir det fri lek på golvet en stund. Snart kör taxin iväg igen för att hämta barnen och 1630 väntar jobb igen....


Bocka-av-dag

Har haft en sån där fixar dag. Först ringa min chef och förklara att jag mer än gärna tar jobbet bara jag får två veckor ledigt i anslutning till jullovet för inskolning av V. Det var lugnt! Phew....

Sen ringde jag runt lite ang förskola till V. Den kommunala barnomsorgen kunde inte ge några svar ang platser i januari, som väntat.... Men vi har en förskola precis bredvid oss som medborgarskolan driver och de bygger ut. Kanske de hade? Surfade lite och den verkar jättebra! Liten förskola med eget kök och språkinriktning. Sagt och gjort, jag ringde. Jo, de kunde minsann ordna med plats i januari! Smyginskolning i december och sen "riktig" inskolning i januari!!! Sååå glad! Det kommer bli perfekt! Sicken dag!! Kände flowet och tänkte att idag går allt min väg- tills jag ringde ang skolskjuts för Emil. Inga konstigheter så, han kommer få skolskjuts, men det innebär i praktiken att han fåret busskort sen får han ta sig till skolan bäst han kan. Först expressbussen till Stenungsunds station och där byta till lokalbussen som tar honom till skolan. 40 min tar det. Jag påpekade att han bara är tio år! Men det spelade visst ingen större roll... Hönsmamma? Ja, kanske, men jag tycker inte min tioåring är redo för att en mörk morgon åka runt hela Stenungsund.... Gah!


Hon gick!!

Så igår, 11 sep, hände det. Vilma tittar mig djupt i ögonen ler och tar sina allra första steg! Åh vad jag skrattade och skrek av glädje! Vilma förstod nog inte vad hon gjorde..... :-) Så, snart är det ännu mera fart och fläkt här hemma!

Idag ska vi träffa föräldragruppen igen. Alltid lika kul! Och om jag börjar jobba i november så får jag passa på!


Stora beslut!

Mailade min före detta chef för en vecka sen och frågade om jag möjligtvis fick använda honom som referens när jag börjar söka jobb igen. Förväntade mig egentligen inte ens ett svar.... Dagen efter så ringer han mig, säger att han självklart stället upp som referens, men det han helst vill är att jag i mitten av november kommer tillbaks till dem och börjar jobba som klasslärare i en fyra.

Som jag grubblar! Som Robert grubblar! För vägs mot nackdelar. Fördelar: känner lokalerna, kollegorna och rektorn, jag får en "inskolningsperiod" på två veckor, det är en klasslärartjänst i en fyra, inga pubertetstinna rökande tonåringar, rel korta dagar, bara en klass, inga betyg, endast 23 omdömen (fast i flera ämnen), mina föräldradagar är slut i dec, jag har inget annat jobb och Robert får möjlighet att vara föräldraledig.
Nackdelar: blivit av med jobbet från samma skola, TROLLHÄTTAN dvs lång resväg, klasslärartjänst i en fyra dvs små barn som jag ska undervisa i matte...., Robert måste vara föräldreledig.

Gahhh!!!!


Lördagsmys!

Pinar kanske min kära svägerska nu med ytterligare ett "helgmysinlägg" men det må vara hänt och jag tror (eller VET) att hon unnar mig det!
Nåväl, idag unnar jag mig! Först middag med fetaost/pesto lax, rotfrukter och chilisås.... Mums! Sen mys med, återigen, bästa grannarna och gott rött vin. I dag unnar jag mig. I morgon kör vi igen!


Bloggbugg

Har blogg.se appen nedladdad och bloggar ALLTID från den. Följer även bloggar härifrån. Men den senaste tiden funkar det inte att läsa bloggarna! Jag kan göra inlägg, men ser inte min egen blogg och kan heller inte läsa andras! Tröööök!!!


Fredagskväll, vilken härlig kväll!

Dobidoo följt av Skavlan. Bästa grannarna på visit. Bubbelvatten gör sig bra i finglas. Skönt soffhäng helt enkelt!


När katten är borta.....

.....röjer Vilma i killarnas rum!


Öppna förskolan

Idag var vi för andra gången på öppna förskolan. Sist vi var där kunde Vilma inte ta sig fram så hon satt mest och tittade på de andra barnen. Men idag! Ojojoj! Fullt ös i två timmar! Sen åkte vi för att handla och efter den ruschen tokdäckade hon i bilen. Första gången någonsin som jag kunde flytta Vilma från bilen till vagnen och hon fortsatte sova! Öppna nån mer gång? You bet!


Boutique koko

Träffade tjejerna och polarna från föräldragruppen idag. Blev en vända till Göksäter. Fick köpt skor till lilla V så hon kan röja för fullt på lekplatsen, stövlar till Emil och gummiskor till Ella. Allt för under 400 kr. Lite kläder till V slank ner oxå- som vanligt.....


Jippie!!!

Leveransavisering. Me like!


Skolkorten

Skolkort tas varje år. Varje år! När jag gick skolan tigs individuella typ i ettan och fyran. Men inte nu. Varje år har jag köpt och gett bort i julklapp. Men nu är det slut med det. Förra året lånade jag mammas systemkamera och var ute och fotade ungarna en vacker höstdag. Så fina kort! Inga stelt uppställda barn med frissan på svaj- utan glada barn fångade på bild mitt i deras lekar. Så i år lägger jag inte 1000 kronor på skolkorten. I år tar jag egna!

Vill dock visa hur Emil blev (Ellas e inte klara ännu). Jättefin, helt klart!


Hej då familjen!

Ses om några dagar!!


RSS 2.0